Menu

Dimittend i iværksætteri laver sund mad til studerende

I ugen op til påske var Emil Pedersen for første gang ude og servere sund mad til 66 studerende fra hans foodtrailer. Emil er ejer af Collegefood, som han har skabt mens han læste PBA i Innovation & Entrepreneurship

I ugen op til påske var Emil Pedersen for første gang ude og servere sund mad til 66 studerende fra sin foodtrailer. Emil er ejer af Collegefood, som han har skabt mens han læste PBA i Innovation & Entreprenurship på EASJ Næstved. Han blev færdig på uddannelsen i januar, og har sidenhen givet sin virksomhed fuld opmærksomhed.

“Jeg søgte en overbygning som Bachelor i Innovation og Entrepreneurship. Og hold da op, hvor at jeg fandt det rigtige sted. Utroligt at en uddannelse kunne være så spændende, at jeg ren faktisk prioriteret den over boksning!? (Dette var ALDRIG sket før!) Det fedeste var simpelthen, at jeg altid har drømt om at blive iværksætter, og nu var der ren faktisk en uddannelse som var skræddersyet til mig! Jeg fik lov til at arbejde med de fedeste mennesker med en fælles passion for innovation og forretnings udvikling, men også at eksekvere alle vores skøre ideer!”

Det fortæller Emil på sin hjemmeside collegefood.dk.

Historien bag Collegefood
Emil har en baggrund som slagter og fødevareteknolog og søgte PBA i innovation og entreprenørskab, fordi han vidste, at han gerne ville være selvstændig. Men han ønskede også at skabe noget nyt og anderledes. Ideen til Collegefood fik Emil sammen med en gruppe medstuderende på det første semester på Innovation & Entreprenørskab, hvor de sammen skulle skabe en idé til en virksomhed. Gruppen syntes at studerende spiste for usundt og samtidig manglede et socialt aspekt omkring måltiet og udvikledes derfor et nyt koncept: Mad på abonnement til studerende i København, som spiste sammen med andre studerende på centrale locationer. Emil arbejde sammen med gruppen med alle aspekter af virksomheden; fra konceptualisring til praktisk opstart. Virksomhedens udviklede sig i takst med at de blev introduceret til forskellige kerneområder omkring Innovation, entreprenørskab og iværksætteri. Det de lærte og læste, blev omsat til praksis i deres arbejde med virksomheden. Gruppen fik i forløbet feedback på deres koncept fra medstuderende, undervisere, det lokale erhvervsliv og de deltog også i Fonden for Entreprenørskabs Start Up-konkurrence.

college-food-easj-naestved-2

På andet semester valgte Emil at fortsætte med konceptet alene, med en Lean Start Up tilgang
I Lean start up arbejder man målrettet med at validere sit koncept, inden man investerer meget tid og mange penge. Det gør man gennem små og gentagende tests. For Emil resulterede det i mange småændringer og gentagende prototyper bl.a. en testfrokost for studerende på EASJ. Sammenlagt gav det Emil en masse feedback fra forbrugerne, som skærpede projektet og tog det i nye retninger.

Praktik i egen virksomhed: Collegefood
Efter 2. semester var Emil klar til at gå i 3 måneders praktik i egen virksomhed og realisere sine tanker om Collegefood. Målet var at udbrede kendskabet og afholde to store testmiddage i København. Med udgangspunkt i en plads på Vækstfabrikken i Vordingborg begyndte Emil at realisere sit koncept og bl.a. indgå aftaler med leverandører, lave markedsføring, budgetter, testmiddage mm. Foruden vækstfabrikken og underviserne havde Emil god hjælp fra sit Advisery board , som motiverede og gav sparring på de udfordringer, han mødte. Det viste sig at være svært at få de studerende til at tegne abonnement og at forlade deres kollegier for at deltage i madordningen – så Emil besluttede at bringe maden til de studerende. Resultatet blev en ændring af konceptet, hvor Emil i stedet efter aftale og forudgående markedsføring møder op foran forskellige københavnske kollegier og serverer sund mad– i første omgang var det en simpel madbod i form af telt og grill – og senest med en nyindrettet madtrailer.

Fremtiden for Collegefood
Emil lever i dag af Collegefood, og når der ikke er fyldt op i ordrebogen supplerer han med at lave mad for andre virksomheder. Teltet er byttet ud med en madtrailer – den første som gerne skulle blive til flere. Emil har lavet aftaler med flere kollegier i københavn og supplerer med at køre ud til andre arrangementer. Til sommer er planen at komme ud til festivaller. Konceptet har gennem det 1½ år Emil har læst på PBA i Innovation & Entrepreneurship ændret sig meget – men udgangspunktet og Emils passion for ’sund mad til studerende’ har han holdt fast i. Uddannelsen har givet ham ballast til at fuldføre sin drøm som selvstændig.

 

Læs om uddannelsen Innovation og Entrepreneurship her

 

College Food Easj Naestved

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

X
X