Menu

Fra baconeksport til videnproduktion

Slagteriernes Forskningsinstitut har siden 50’erne hørt hjemme på Maglegårdsvej 2 i Roskilde. I årtierne herefter har forskningsinstituttet spillet en central rolle i arbejdet med at gøre de danske slagterier til nogle af de mest moderne i verden. Dette har været til gavn for de danske kødproducenter og eksportører af forædlet kød af høj kvalitet. Nu falder dele af de historiske bygninger og viger pladsen for Erhvervsakademi Sjællands nye afdeling i Roskilde. Men det konstruktive samarbejde med virksomhederne og den praktiske anvendelse af viden bliver fortsat et adelsmærke på matriklen.

Fra sommeren 2018 fører godt 1400 studerende stafetten videre i Roskilde med praksisnær forskning og udvikling inden for bl.a. ernæring, sundhed, markedsføring, innovation, iværksætteri og it på Erhvervsakademi Sjællands videregående uddannelser og efteruddannelser, der alle er tæt koblet på den praktiske viden, som erhvervslivet efterspørger.

Erhvervsakademi Sjællands rektor Ulla Skaarup fremhæver, at:
“EASJ’s nye afdeling bliver Roskildes nye lærings- og videnshus inden for bl.a. fødevareteknologi og tilhørende erhvervsakademiuddannelser.”

Klassisk campusstemning til fremtidens studerende
Erhvervsakademi Sjællands nye Roskilde-afdeling bliver et uddannelsesmiljø på 10.000 m2, der kombinerer det tilbageværende gamle byggeri med det moderne. Området omkring bygningerne er inspireret af topografien fra Aarhus Universitet, den nybyggede hovedbygning nytænker det tværgående studiemiljø, og de renoverede bygninger indrettes med det allernyeste it- og laboratorieudstyr.

Fra første spadestik til de studerende rykker ind
Første spadestik tages inden julen 2016. Til foråret 2018 vil sammensmeltningen af Erhvervsakademi Sjællands tre adresser i Roskilde finde sted – og fremtidens EASJ Roskilde får base på Maglegårdsvej 2.

“Det nye samlede uddannelsesmiljø vil danne en moderne ramme om den tværfaglige sparring mellem vores tekniske, digitale og merkantile uddannelser. Og dét, kombineret med samarbejde med byens virksomheder og et studiemiljø, der stiller skarpt på innovation og iværksætteri, er vores styrke, fortæller Peter Schwalbe, EASJ Roskildes akademichef, og fortsætter:

“Vi udvikler et uddannelsesmiljø, hvor virksomhedernes behov bliver matchet én til én, og hvor dimittenderne bidrager direkte til vækst i Roskilde og regionens erhverv allerede i praktikperioden – kort fortalt bliver det nye uddannelsesmiljø til glæde og gavn for både de studerende, erhvervslivet og resten af Roskilde.”

roskilde3

 Du kan læse om det kommende EASJ Roskilde her

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

X
X