Menu

Stigning i ansøgninger – flere vil IT-vejen

I år har 7 % flere end sidste år søgt ind på EASJ's 2-årige fuldtidsuddannelser på Kvote 2, som har frist den 15. marts. Datamatiker er blandt de uddannelser, der er vokset i popularitet i årets løb, med en stigning på 44 % i EASJ's afdeling i Næstved.

I år har 7 % flere end sidste år søgt ind på EASJ’s 2-årige fuldtidsuddannelser på Kvote 2, som har frist den 15. marts. Datamatiker er blandt de uddannelser, der er vokset i popularitet i årets løb, med en stigning på 44 % i EASJ’s afdeling i Næstved.

“Der er ikke noget entydigt billede på, hvad der er populære uddannelsesvalg i år. Men vi kan konstatere, at Datamatiker er populært. Og det giver god mening i den teknologiske udviklingstid, vi lever i. I den sammenhæng vil jeg nævne, at EASJ udbyder en lang række tekniske uddannelser som fx Produktionsteknolog, Procesteknolog, Autoteknolog og Jordbrugsteknolog, som alle har fokus på den nyeste udvikling inden for deres industrier og brancher. På paletten er også Markedsføringsøkonom, der kan anvendes bredt i alle brancher samt IT- og designuddannelsen Multimediedesigner,” siger EASJ’s rektor Ulla Skaarup.

Der er fortsat en rum tid til den 5. juli, hvor der er frist for sommeransøgning på Kvote 1. Så der er tid endnu blandt regionens unge til at overveje, hvad de vil arbejde med efter studierne. Og tid til at overveje, om de vil læse en 2-årig uddannelse, der giver adgang til job, men også har fleksibilitet indbygget – idet det er muligt at bygge videre på erhvervsakademiuddannelsen med en Top-Up-professionsbachelor.

Der er et begrænset antal pladser på flere uddannelser på de 18 videregående uddannelser, fordelt på EASJ’s fem afdelinger i Slagelse, Nykøbing F., Roskilde, Køge og Næstved.

Læs pressemeddelelsen fra Uddannelses- og Forskningsministeriet vedrørende Kvote 2

 

It Vejen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

X
X