Menu

”Vi har lært sindssygt meget på de her tre måneder”

Martin og Niels har brugt to aftener om ugen på at udvikle en app til Expert. Godt hjulpet på vej af Selvstarter programmet, som bl.a. har lært de to computernørder, at de også skal ud og snakke med kunderne.

Egentlig var det Karstens ide. Studiekammeraten, som har arbejdet som chauffør og tekniker hos Expert, og syntes at stakken af køresedler med post it noter på, og tastearbejdet om aftenen var for bøvlet.

“Det må vi kunne gøre smartere, mente vi. Så vi har lavet en drivers app med en navigator, hvor dagens tur er lagt ind elektronisk, og hvor chaufføren med det samme kan skrive ‘reparation af tv – brugt 1 time og udleveret ny fjernbetjening'”, fortæller Martin Jul Hammer og Niels Odgaard.

De er 28 og 24 år gamle, 3. semester studerende på datamatikerlinjen på Erhvervsakademi Sjælland Roskilde, og drivers app’en er deres første iværksætteropgave.

“Vi lavede den første prototype som hovedopgaven på 2. semester, men det er først efter at vi kom med på Selvstarterforløbet, at vi kan skimte en rigtig forretning i den. Desværre faldt Karsten fra undervejs, fordi han fik for travlt med andre ting,” fortæller de to.

De sidste tre måneder har Martin og Niels brugt to aftener om ugen på Selvstarter, hvor de bl.a. har lært om ‘Lean Start up’. En metode, der kræver at man tager ud og snakker med potentielle kunder tidligt i forløbet for at finde ud af om ideen holder, inden man bruger for mange kræfter og penge på at lave et færdigt produkt.

Computernørder
“Selv om det var svært for et par computernørder som os to, at skulle ud og stille en masse spørgsmål til mennesker, så fungerer det super godt. Vores 1. prototype var lavet til en windowsplatform, men vi opdagede at det skulle være til IOS (Apple) og android i stedet for. Og Expert fortalte, at de også gerne vil have en tidsstyring på GPS’en, så de kan se hvor lang tid teknikeren er hos hver kunde. Det er nemlig ikke altid, at kunderne er helt enige i hvor lang tid en reparation tog,” forklarer Martin.

Martin og Niels har i første omgang valgt at udvikle en app til Expert, fordi de gerne ville lave et skræddersyet produkt, og fordi de vidste fra Karsten, at der er et behov.

“Expert ejer også Power og Punkt 1, så de har over 300 butikker bare i Danmark. Men på sigt vil vi også kunne lave andre versioner til bl.a. rengøringsfirmaer og tømmerlaster. Og vi har aftalt et nyt møde med Expert, hvor vi skal finde ud af, om det her skal blive til et rigtigt firma,” forklarer Niels.

Sæt prisen rigtigt
Undervejs har de bl.a. sparret med serieiværksætteren Jonathan Løw, som bl.a. har rådet dem til at regne på hvor meget tid og arbejde deres app kan spare Expert for, så de kan komme med den rigtige pris til mødet.

“Det skal vi have på plads. Og hvis det ikke ender med en ordre, så har vi begge to forskellige projekter som vi brænder for, og som vi nu har fået en masse viden og værktøjer til at få succes med. Jeg vil gerne lave en niche webshop – måske for folk, som mig selv, der løber om vinteren,” forklarer Martin.

“Og min kæreste læser til mediegrafiker, så vi har også snakket om måske at starte et firma op sammen,” fortæller Niels.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

X
X