Menu

Danmarks første giver nye vinkler på sund mad

Det første hold dimittender i Danmark fra akademiuddannelsen i Ernæring har set dagens lys på Erhvervsakademi Sjællands afdeling i Roskilde. De fem efteruddannelsesstuderende med baggrund som ernæringsassistenter satte barren højt i deres afgangsprojekter. Heri beviste de, at de kan omsætte deres nye viden til praksis og skabe værdi.

Den korte videregående uddannelse i Ernæring, som udbydes af Erhvervsakademi Sjælland, varer samlet set tre år. De studerende fra både Sjælland og Jylland har suget til sig af ny viden sideløbende med deres fuldtidsarbejde i det offentlige og i det private.
Afgangsprojekterne slog ned på problemstillinger med stor relevans for deltagerne, deres arbejdsgiver, kolleger og for branchen. Emnerne strakte sig fra at tage stilling til reducering af madspild, miljøstyring, arbejds- og funktionsplanlægning, de praktiske aspekter i at gå fra decentralt til central i forhold til madlavning, samt hvad velduftende, sund mad reelt har af betydning for beboere på et plejehjem.

Viden skaber værdi
”I deres afgangsprojekter fik de rig mulighed for at kombinere deres nye viden med erfaringer fra deres arbejdsliv. Alle tog udgangspunkt i at finde løsninger på problemstillinger, som de sammen med deres kolleger dagligt står over for på deres respektive arbejdspladser. Vores indtryk er, at det er til glæde og gavn for alle parter, når det vores studerende har undersøgt deres opgaver kan implementeres med det samme,” siger Kaj Reiter, der er kursuskonsulent på Erhvervsakademi Sjælland.

Klædt på til fremtiden
På Akademiuddannelsen i Ernæring bliver du i stand til at planlægge og fremstille velsmagende ernæringsrigtige måltider. Du kan udarbejde dagkostforslag, udvikle mad- og måltidsproduktioner og vurdere forskellige risici, der er ved mad- og måltidsproduktion. Desuden lærer du at planlægge og lede en rentabel mad- og måltidsproduktion, hvor der tages hensyn til forskellige behov.
Har du en baggrund som ernæringsassistent, catering, økonoma, gastronom, detailslagter eller en HF med relevant erhvervserfaring kan denne videreuddannelse være noget for dig. Du kan vælge at tage hele uddannelsen eller nøjes med enkelte moduler.

Læs mere på https://www.easj.dk/ernaering/

Interesseret?
Du kan læse mere om uddannelsen på eller kontakte kursuskonsulent Kaj Reiter på tlf. 5076 2669 eller mail kare@easj.dk

Ernearing600x600

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

X
X