Menu

Datamatikeruddannelse for talentfulde unge med autisme

Interesserer du dig for it og ønsker at uddanne dig inden for it-området? Så kig på dette tilbud om en særlig tilrettelagt datamatikeruddannelse i Roskilde på Erhvervsakademi Sjælland.

På datamatikeruddannelsen får du en bred viden inden for udvikling af software, og du bliver skrap til at programmere. Du får kompetencer til at indgå professionelt i it-projekter.

Datamatikeruddannelsen varer 2½ år, og er bygget op med fem semestre. Du får rigtig gode muligheder for at prøve dine færdigheder af i praksis igennem hele uddannelsen og på sidste semester skal du i praktik i en
virksomhed.

Du kan bl.a. være med til at lave projekter inden for:

 • Apps til mobiltelefoner
 • Internetapplikationer
 • Internet of Things
 • Sikkerhed
 • Game programmering

Alle fagene og det faglige niveau på autismelinjen svarer til niveauet på den ordinære datamatikeruddannelse. Du kan læse mere om datamatikeruddannelsen på EASJ her:

Optagelse på uddannelsen
For at blive optaget på uddannelsen skal du have gennemført en gymnasial ungdomsuddannelse med matematik på b-niveau. Inden du søger ind på autismelinjen (max 5 studerende), skal du gennemføre en
personlig samtale senest i uge 25 med vores studievejleder. Kontakt studievejleder Inge Langberg Kjær på telefon 50 76 28 05 eller pr. mail for at lave en aftale.

Du søger ind via siden www.optagelse.dk. Inden d. 5. juli kl. 12 sender du en mail til Jette Bech jebe@easj.dk, hvor du skriver, at du søger ind på vores autismelinje.

easj-datamatiker-autisme-to

De fysiske rammer
Uddannelsen er placeret i Roskilde, og uddannelsesstedet Erhvervsakademi Sjælland Roskilde er placeret i gå-afstand fra stationen. Autismelinjen vil have eget undervisningslokale, hvor der vil være selvstændige arbejdspladser, men ligeledes plads til fælles undervisningssessioner. Undervisningen vil foregå i små hold med særlig tilpasset pædagogik. Pædagogikken er struktureret og særligt tilrettelagt de studerendes behov. Der vil være mulighed for afstresning i løbet af dagen.

Om uddannelsesstrukturen på autismelinjen:

 • Det første studieår foregår i egen klasse
 • I det andet studieår er der typisk mere ro i klasserne, og her inkluderes de studerende fra autismelinjen i en ordinær klasse, hvor de studerende følger forelæsningerne. Det er muligt at arbejde med opgaveløsning selvstændigt under rolige forhold. Der vil være en ekstra lærer tilknyttet klassen på det andet studieår.
 • På det sidste halve studieår af uddannelsen vil den studerende være i praktik, og efterfølgende skrives hovedopgaven.

Efter uddannelsen
Typiske arbejdsfunktioner for en datamatiker:

 • Systemudvikler
 • Programmør
 • Konsulent
 • Systemansvarlig
 • Web-udvikler

Arbejdsløsheden for vores dimittender er i 2016 opgjort til 4%.

Anbefalinger og støtte
Dette nye uddannelsestilbud til studerende med en autismespektrumsforstyrrelse er anbefalet af Det Nationale Autisme Institut. Der er opnået støtte til projektet gennem Trygfonden, Brødrene Hartmanns fond og Knud Højgårds Fond.

Læs artiklen fra Paperboy her
Kontakt os angående det videre forløb

Hvis du ønsker yderligere information (også om Åbent Hus), er du meget velkommen til at kontakte studievejleder Inge Langberg Kjær på telefon, 50762805 eller mail inkj@easj.dk.

Kom til ÅBENT HUS om autismelinjen på datamatikeruddannelsen, EASJ Roskilde

Torsdag den 11. maj kl19-20:30 på Elisagårdsvej 5, 2.sal

Erhvervsakademi Sjælland (EASJ)

– udbyder 25 fuldtidsuddannelser
– har omkring 3000 “årsstuderende” på fuldtidsområdet
– har afdelinger i Roskilde, Køge, Næstved, Slagelse og Nykøbing F

Du kan efterfølgende læse en Top-UP Professionsbachelor i Webudvikling på Erhvervsakademi Sjælland, som varer 1 ½ år.   Det er ligeledes muligt, at læse videre på bl.a. Roskilde Universitet og IT-universitetet.

 

Easj Datamatiker Autisme

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

X
X