Menu

Debatmøde med Søren Pind

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind gæstede torsdag eftermiddag Erhvervsakademi Sjællands afdeling i Næstved. Under debatmødet med de studerende stillede han skarpt på nogle af de udfordringer, som vores studerende kan komme til at stå over for i fremtiden. Han rådede dem også til at omfavne evnen til at skifte kurs i livet flere gange.  

Rektor bød velkommen
Dækket var fyldt af studerende og undervisere, da Rektor Ulla Skaarup bød uddannelses- og forskningsminister Søren Pind velkommen. Fællessangen ’I Danmark er jeg født” slog tonen an og indledte ministerens oplæg om blandt andet dannelse, passion og vigtigheden af at kunne koble teori og praksis. Ministeren fremhævede også, at de studerende må være klar til at understøtte evnen til forandring.

Efterfølgende besvarede Søren Pind spørgsmål fra de mange fremmødte studerende og undervisere.

Klædt på: i dybden og i bredden
Efter debatmødet og spørgerunden fik ministeren mulighed for selv at stille spørgsmål og blive klogere på en række uddannelser, som vi udbyder på Erhvervsakademi Sjælland. Først fremviste undervisere og studerende fra bygningskonstruktøruddannelsen BIM-laboratoriet (Building Information Modeling) for ministeren. Her gav de eksempler på, hvordan uddannelsen til bygningskonstruktør kobler teori med praksis. For eksempel kunne ministeren selv opleve en virtuel version af et par studerendes byggeriprojekt.

Bagefter mødte Søren Pind repræsentanter fra henholdsvis uddannelserne til multimediedesigner og datamatiker. Også her kunne de fortælle om, hvordan samarbejdet foregår med erhvervslivet; at uddannelserne kan bruges i praksis – og i sidstnævntes tilfælde allerede inden endt uddannelse.

Sorenpind600x600

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

X
X