Menu

Ernæringsteknolog: Det handler om meget mere end mad

Jacob valgte uddannelsen til ernæringsteknolog, fordi den spænder fagligt vidt: - "Man skal ikke tro at uddannelsen kun handler om, at man skal ud og lave mad. Det er ikke hvad ernæringsteknologi behøver at handle om. Man kan arbejde med fødevaresikkerhed og man lærer også meget om ledelse og organisation," fortæller han blandt andet.

Jacob Foght Christiansen blev færdiguddannet ernæringsteknolog i sommeren 2017.

Hvad fik dig til vælge at læse til ernæringsteknolog?
Det var bl.a. ledelse og økonomi og så en hel masse med ernæring selvfølgelig. Jeg synes også at sensorik er spændende. Det omhandler f.eks. forskellige strukturer på maden. Det handler også om de 5 grundsmage.

Hvad går uddannelsen ud på?
Man lærer at lede et stort køkken samt at kostberegne og ernæringsberegne. Man lærer også om egenkontrol og fødevarekontrol, som er det jeg har lavet i min afsluttende eksamensopgave. Her på uddannelsen har jeg lært om sundhed, økonomi, ernæring og rigtig meget om fødevaresikkerhed. Det store fokus på fødevaresikkerhed afspejler, hvor vigtigt et emne det er i vores samfund og de brancher, vi som ernæringsteknologer arbejder i.

Hvad var særligt godt ved din uddannelse?
Det er, at der er meget fokus på det praktiske. Der er en hel del teoretisk stof, men der er også en masse, hvor man får lov til at arbejde med det faglige i praksis. Så den der vekslen mellem teoretisk og praktisk, sådan så man ikke bare sidder ned og læser i en bog i flere timer, virker godt for mig.

Hvad arbejdede du med i din praktik?
I min praktik arbejdede jeg hos Meyers i 10 uger, som jeg afsluttede med et projekt om Meyers. Jeg har i min praktiktid brugt alt det, som jeg har lært på uddannelsen. Jeg har kunnet bruge det ude i virksomheden, sådan så jeg kunne bygge oven på det teoretiske og har fået brugt alt det, jeg har lært, i praksis i en spændende virksomhed ude i den virkelige verden.

Hvad gik dit afgangsprojekt ud på?
I mit afgangsprojekt behandlede jeg risikoanalyser på Meyers konditori, så jeg har brugt min praktikplads i selve mit afgangsprojekt.

Hvordan øgede du dine jobmuligheder, mens du læste?
Vi er 3 ud af 4 på vores hold som allerede har fået job, så man kan klart mærke, at der er brug for ernæringsteknologer. Det er svært at sige, om der er en bestemt formel for, hvordan man positionerer sig godt i forhold til job – hvad man kan gøre. Jeg har været så heldig, at jeg allerede har fået et job. Jeg skal være køkkenleder på et lidt mindre sted, men der er stadig medarbejdere under mig. Jeg søgte allerede job mens jeg har læst her på sidste semester.

Hvilke gode råd har du til kommende ernæringsteknologer?
Man skal ikke tro at uddannelsen kun handler om, at man skal ud og lave mad. Det er ikke hvad ernæringsteknologi behøver at handle om. Man kan arbejde med fødevaresikkerhed og man lærer også meget om ledelse og organisation. Jeg vil gerne have, at man ikke ser det som om, at man læser til ernæringsassistent, det er et trin højere end det. Så hvis du er interesseret i ledelse og at have med mad at gøre, uden selv at skulle stå ved kødgryderne, så er det lige noget for dig.

Ernaeringsteknolog Jacob Foght Christiansen Easj

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

X
X