Menu

Flere unge siger ja til EASJ

Den 28. juli får 1442 kommende studerende at vide, at de er blevet optaget på en af Erhvervsakademi Sjællands videregående fuldtidsuddannelser. Det svarer til en stigning på 5% i forhold til sidste år. De studerende fordeler sig pænt ud på alle afdelinger og uddannelserne. En udvikling rektor glæder sig over.

Sund udvikling
I år oplever Erhvervsakademi Sjælland en markant stigning i studerende på de merkantile uddannelser og status quo på både it- og de tekniske uddannelser.

“Helt grundlæggende ser det fornuftigt ud over hele linjen, både hvad angår tilstrømning til afdelingerne og på uddannelserne. Vi er meget tilfredse med den fremgang, vi oplever ved optaget i år. Vi kan kun opfatte det som en tillidserklæring at så mange unge vælger os som deres første prioritet, og dermed ser frem til at blive en del af det praksisnære og tværfaglige studiemiljø, vi tilbyder vores studerende på alle vores afdelinger,” siger rektor Ulla Skaarup.

“Vi oplever i øvrigt igen i år at vi kunne oprette flere hold på blandt andet it-tekniske uddannelser, hvis vi havde frit optag,” siger rektor Ulla Skaarup.

Uddannelsesstation godt fra start
Som produkt af regeringens tiltag med uddannelsesstationer landet rundt kan EASJs afdeling i Nykøbing F. for første gang til september byde første hold af produktionsteknolog-studerende på Bispegade 5 velkommen. Allerede nu tegner optaget på produktionsteknolog i både Nykøbing F. og Slagelse til at blive fornuftigt. En udvikling som både rektor Ulla Skaarup og formand for Dansk Industri Lolland-Falster Kim Frimann, er tilfredse med.

“Vi er meget tilfredse med, at vi på kort tid har kunnet skabe så stor opmærksomhed omkring Produktionsteknologuddannelsen i Nykøbing F. Det er et bevis på, at vi opfylder missionen om at være bredt til stede i alle dele af regionen. Det lokale erhvervsliv har også allerede tilkendegivet, at de ser frem til at arbejde tæt sammen med de studerende, der allerede inden for to år kan træde ud i det lokale erhvervsliv med ny viden og løfte opgaver med en teknisk og kreativ orienteret baggrund til udviklingsprojekter,” siger Ulla Skaarup.

Erhvervslivet bakker op
“Vores mange produktionsvirksomheder i området har brug for dygtige nye folk. Det går rigtig godt allerede i dag og med Femern-forbindelsen vil efterspørgslen på nye medarbejdere bare stige og stige på Lolland-Falster og på Sydsjælland. Derfor er det en god og vigtig nyhed, at den nye uddannelse til produktionsteknolog er kommet godt fra start. Nu glæder vi os til at samarbejde med EASJ om at få de studerende ud på de lokale virksomheder under studiet, og når de er færdige,” siger Kim Frimann, Formand DI Lolland-Falster.

Flotte højdespringere på EASJ
En del uddannelser har flotte optag, blandt andet markedsføringsøkonom, der udbydes både i Roskilde og Nykøbing F. Uddannelserne til Bygningskonstruktør og Finansøkonom, der udbydes i Næstved, er to af de store højdespringere med en stigning på henholdsvis 20 og 13 procent. Stigningen på bacheloruddannelsen til Bygningskonstruktør er glædeligt nyt, da det viser, at byggebranchen gerne vil uddanne sig videre trods travlhed. Uddannelsen udbydes blandt andet som blended learning.

I Slagelse viser en stigning på 30 procent på optagne på uddannelsen til jordbrugsteknolog, at det øgede fokus på miljø, natur, klimaspørgsmål og bæredygtighed har båret frugt.
I Køge har vi vigende optag, men traditionelt vil pladserne blive fyldt op i løbet af august.

Den røde tråd
“Vi har fuldt fokus på den opgave, EASJ er sat i verden for. Uddannelserne og de studerende, vi uddanner, skal opfylde regionens fremtidige krav til medarbejdere inden for områderne teknik, merkantil og IT. Vi skal fortsat blive bedre til at vise, hvad vores studerende og færdiguddannede kan. Og erhvervslivet er med til at få det til at lykkes. Det er et fælles projekt at klæde regionen på til fremtiden,” siger rektor Ulla Skaarup.

Stadig ledige pladser
Det endelige antal af kommende studerende på EASJ er endnu ikke på plads, da startskuddet for efteroptaget først lyder nu. En række uddannelser har stadig få ledige pladser, men de forsvinder dog hurtigt. Vi opfordrer derfor til, at man holder sig orienteret på easj.dk, hvor listen løbende bliver opdateret.

Åbent hus 6. august
Mandag den 6. august fra klokken 16-19 inviterer Erhvervsakademi Sjællands fem afdelinger til Åbent Hus, så potentielle studerende kan få mulighed for at se nærmere på studiemiljø og stille spørgsmål de måtte have til eksempelvis uddannelserne.

Optag600x600

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

X
X