Menu

Fremtiden trak i mig

Camilla Schalls blev færdiguddannet Ernæringsteknolog i sommer. I dag styrer hun – i samarbejde med gode kollegaer – produktion af sunde måltider til travle familier: “Hele processen fra idé til maden står på bordet hos kunderne er inspirerende. Efter at…

Camilla Schalls blev færdiguddannet Ernæringsteknolog i sommer. I dag styrer hun – i samarbejde med gode kollegaer – produktion af sunde måltider til travle familier:

Hele processen fra idé til maden står på bordet hos kunderne er inspirerende. Efter at have arbejdet en del med madproduktion forskellige steder, er det udfordrende at få hænderne i det der sker i leddene før. Og så er det tilfredsstillende at være med til at forme processen i en produktion fra a til z.

Vi har interviewet Camilla om hendes job og hvordan hun bruger sin uddannelse til Ernæringsteknolog:

Hvor arbejder du?
Jeg arbejder for Kokkens hverdagsmad – under Catering Danmark – i tæt samarbejde med indkøber, produktudvikler og en kollega med en PBA i ernæring og sundhed. Vi sammensætter måltidskasser til den travle familie, som ønsker god mad i en presset hverdag.

Hvordan ser en arbejdsdag ud for dig?
Vi er to, der arbejder med, at alle detaljerne kommer på plads – fra menuen bliver planlagt til maden er klar til produktion. Jeg laver også vejledninger til kunder og ernæringsberegninger. Vi laver også prøvemad af alle menuer til billeder på hjemmesiden. Jeg har medansvar for at få taget referenceprøver fra den daglige produktion og få sendt prøver til analyse. Jeg har også været med til at implementere det procesflow-system, som nu er rygraden i vores processer og alle underproduktioner. Lige nu bruger jeg også en del tid til udarbejdelse af en masse kravsspecifikationer.

Hvornår blev du færdiguddannet som Ernæringsteknolog?
Jeg blev færdig i juni 2017.

Hvor lang tid der gik fra, at du var færdiguddannet til at du fik dit første job?
Jeg havde allerede jobbet inden jeg var færdiguddannet, da stillingen blev slået op inden min afsluttende eksamen. Jeg startede efter to ugers ferie.

Kan du bruge din viden fra uddannelsen i dit arbejde i dag?
Ja, jeg føler mig godt rustet til at forstå baggrunden bag de ting vi laver, om det så handler om ernæring, bruttoavancer eller hygiejne og procesflow.

Kan du beskrive hvad der tiltrækker dig ved dit nuværende arbejde?
Hele processen fra idé til maden står på bordet hos kunderne er inspirerende. Efter at have arbejdet en del med madproduktion forskellige steder, er det udfordrende at få hænderne i det der sker i leddene før. Og så er det tilfredsstillende at være med til at forme processen i en produktion fra a til z.

Kan du fortælle hvad der tiltrak dig til at blive Ernæringsteknolog?
Min oprindelige plan var at læse til Procesteknolog. Da vi skulle vælge retning blev jeg fanget af de fremtidsmuligheder, der er i uddannelsen til Ernæringsteknolog. Det lød lige præcis som noget for mig. Det er i god forlængelse af mine tidligere jobs og med mulighed for udvikling i mange forskellige retninger.

Hvad gjorde du for at fremme dine jobmuligheder, mens du studerede?
Jeg tog et fagligt relevant deltidsjob (hos det firma jeg er endt hos, men i en anden stilling) og begyndte at holde øje med relevante jobopslag et års tid før uddannelsen endte.

Har du et godt råd til nyuddannede Ernæringsteknologer?
Det er ikke alle virksomheder, der ved helt præcist, hvad en Ernæringsteknolog kan. Så det er vigtigt at sælge sig selv i ansøgningerne – at skrive helt konkret, hvordan man vil løse virksomhedens udfordringer med de værktøjer, som er unikke for Ernæringsteknologer.

Ernaeringsteknolog Easj Camilla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

X
X