Menu

Autoteknolog

Få job inden for:
 • Værkfører
 • Kundemodtager
 • Teknisk rådgiver
 • Konsulent
 • Selvstændig
 • Udvikler
 • Produktspecialist
 

Autoteknologen udvikler virksomheden på tværs af organisationen og forbinder teknologien med mennesket. Så interesserer du dig for teknologier, elektronik, forretningsudvikling og biler? Og brænder du for ledelse, salg, udvikling og service inden for autobranchen eller lignende områder? – Så er erhvervsakademiuddannelsen til autoteknolog noget for dig.

Her er plads til både skjorte og slips, langt hår og beskidte negle, for erhvervsakademiuddannelsen til autoteknolog er alsidig og brugbar. Det gør autoteknologer eftertragtede. På uddannelsen fordyber du dig blandt andet i autoteknik, diagnose, elektronik, fejlfinding og optimering, dynamik, materialeteknologi, el- og hybridbilsteknologier, mikroprocessorer og programmering, 3D-design samt IT-værktøjer.

Med din viden inden for de nyeste teknologier, ledelse, forretningsudvikling og virksomhedsdrift, samt kommunikation med kunder, bliver du et vigtigt bindeled mellem organisation, teknologi og mennesker.

VIDSTE DU, AT SELVOM AUTOTEKNOLOG ER EN FORHOLDSVIS NY UDDANNELSE, SÅ HAR EN STOR DEL AF VORES STUDERENDE ALLEREDE EN AFTALE OM ANSÆTTELSE I EN VIRKSOMHED INDEN DEN AFSLUTTENDE EKSAMEN?

 

 

Uddannelsens indhold

Erhvervsakademiuddannelsen tager 2 år og består af en obligatorisk del, en specialedel og et praktikophold. Du afslutter uddannelsen med et afgangsprojekt, som du udformer i samarbejde med erhvervslivet.

Ud over den komplekse teknologiske viden om bilers computere og styresystemer indeholder uddannelsen også elementer som kommunikation, rådgivning og dokumentation. Det sker, fordi en autoteknolog i stigende grad får ansvar for salg, kundekontakt, virksomhedsdrift, IT-håndtering, kvalitet og sikkerhed.

Tre kerneområder udgør uddannelsen:

 • Teknologi og design
 • Optimering, reparation og IT
 • Management og drift

Undervisningen varierer mellem forelæsninger, holdundervisning og projektarbejde i samarbejde med andre studerende. I undervisningen inddrages erhvervslivet, så du lærer af dem – og de lærer af dig.

Har du spørgsmål vedrørende uddannelsens faglige indhold kan du altid kontakte Gert Larsen på mail, gela@easj.dk

Studieordning

Adgangskrav

Følgende giver adgang til uddannelsen:

 • Studentereksamen (stx), højere forberedelseseksamen (hf), højere teknisk eksamen (htx), højere handelseksamen (hhx) eller eux
  Udenlandsk eller international gymnasial uddannelse, der er på niveau med den danske
 • Adgangseksamen for ingeniøruddannelserne samt matematik C
 • En erhvervsuddannelse som mekaniker (trin 2), karrosseriuddannelsen, cykel- og motorcykelmekaniker (med specialer), flymekaniker, entreprenør- og landbrugsmaskinmekaniker (med specialer), lastvognsmekaniker (trin 2), mekaniker, eller personvognsmekaniker (trin2)
 • Anden erhvervsuddannelse af mindst 3 års varighed samt matematik C
 • Adgangseksamen til ingeniøruddannelserne samt matematik C

De specifikke adgangskrav skal være bestået.

Pr. dags dato 20-12-2017 varsles det, at Erhvervsakademi Sjælland fra og med sommeroptag 2019 som udgangspunkt ikke tilbyder betinget optag på de af vores erhvervsakademiuddannelser, der har adgangsbegrænsning.

Læs mere om de generelle adgangskrav her

 

Praktik

Praktik

Alle fuldtidsuddannelser på Erhvervsakademi Sjælland indeholder en obligatorisk praktikperiode.

Praktikperiodens varighed og placering varierer afhængigt af uddannelsen, men som hovedregel ligger praktikken på det sidste semester af uddannelsen, og bliver efterfulgt at dit afsluttende projekt.

Læs mere

SU

Statens Uddannelsesstøtte (SU) 

Når du læser på en videregående fuldtidsuddannelse hos EASJ, kan du søge om SU.

LÆS MERE OM SU HER

Tranportrabat

Studerende på videregående uddannelser (som er godkendt til SU) kan få rabat på abonnementskort til bus og tog i Danmark.

LÆS MERE OM TRANSPORTRABAT HER

Titel Autoteknolog
Niveau
Erhvervsakademi (EAK)
Varighed 2 år
ECTS point 120
Steder
Femøvej 3, 4700 Næstved
Sprog Dansk
Studiestart
August/september
Opret din egen PDF-brochure
Tilføj til PDF-brochure
Slet PDF-brochure
Dette vil slette hele din PDF-brochure...
Lignende uddannelser

X
X