Menu

Vurdering af mikrobiologiske analyseresultater

Få større viden om anvendelsesmulighederne af mikrobiologiske analyseresultater.

Dette kursus henvender sig til personer, der arbejder med produktionskontrol.

Det er en forudsætning, at deltageren er på laborant-, fødevareteknologniveau eller tilsvarende.

De emner der indgår i kurset er:

1.    lektion:

  • Introduktion
  • Præsentation af kursus og kursusdeltagere.

2-3. lektion: Grundlæggende mikrobiologi

  • Hvordan deles mikroorganismer op, hvad lever de af, hvor kommer de fra.
  • Vækstkinetik. Grundlæggende teknikker.

4.    lektion: Ikke-patogene mikroorganismer

  • Hvilke er det relevant at undersøge for og hvorfor?
  • Hvornår er en fødevare uacceptabel?
  • Hvordan kan man fastslå grunden til varen er for dårlig?
  • Indikatororganismer, forekomst på produktionslinjer, biofilm.

5.-6. lektion: Aktuelle patogene mikroorganismer

  • Gruppering efter aktualitet, systematik, økologi.
  • Hvad betyder de omtalte mikroorganismer i fødevaresammenhæng.
  • Hvor leder man efter dem? Hvordan påvises de?

7.     lektion: Mikrobiologiske kriterier

  • Introduktion til forordning om mikrobiologiske kriterier for fødevarer, ikke –regulerede områder.
  • Gruppearbejde om patogen case

8.     lektion: Lovgivning og kontrol

  • Vejledning om fødevarehygiejne / fødevaresikkerhed, fødevarekontrolsystemer i EU, tilbagekaldelser, patogenvejledning, nyttige links.
  • Metodesamlinger og standarder.

9.     lektion:

  • Evaluering, afslutning

Underviser er Johnny Thylin, Thylin Consult

Der vil kunne forekomme ændringer i programmet!

For yderligere oplysninger kontakt kursusleder Mette Nielsen tlf. 5076 2699, meni@easj.dk.

Holdoversigt og tilmelding

08/05/2018

Maglegårdsvej 8, Roskilde

6.000,-

Tilmeld

15/11/2018

Maglegårdsvej 2, 4000 Roskilde

6.000,-

Tilmeld
 
Titel Vurdering af mikrobiologiske analyseresultater
Opret din egen PDF-brochure
Tilføj til PDF-brochure
Slet PDF-brochure
Dette vil slette hele din PDF-brochure...

X
X