Menu

Virksomhedens forventninger indfriet

Automation, robotter, lasere, droner, bevægelsessensorer – digitale teknologier og levedygtige koncepter med fokus på kvalitetssikring af korn. 14 dage til at komme med realistiske, innovative og digitale løsninger for at gøre arbejdet lettere for landmænd: Det var opgaven for de studerende på Digital Konceptudvikling på EASJ i Køge og Slagelse. Deres forskellige bud blev for nylig præsenteret for Danish Agros salgsdirektør.

Beskyt kornet – øg værdien
De mange grupper af studerende var spændte og tændte, mens de på skift fremlagde deres forslag foran publikummet – salgsdirektør i Danish Agro, Kaj Vestergård, og deres medstuderende. De har været i arbejdstøjet og besøgt landmænd i deres miljø for at se ved selvsyn, hvilke forskellige udfordringer og problemer, de dagligt står over for. Udfordringen stod i at gøre arbejdet lettere for landmænd, sikre overblik og skabe fremtidssikrede løsninger, til Danish Agros kunder, og blandt andet finde måder, der kan ”overvåge” og kvalitetssikre korn, der er høstet og ligger på lager, men også spare tid.

“Den opgave, som jeg har stillet dem, handlede også om at få indsigt i, hvad der findes på markedet af sådan noget udstyr på forhånd. Jeg er naturligvis bevidst, om at en dybdegående undersøgelse på tværs af industrier og landgrænser vil være særdeles omfattende og tidskrævende. Men jeg har til fulde fået indfriet mine forventninger,” siger salgsdirektør i Danish Agro, Kaj Vestergaard.

Vigtige fagudtryk på plads
Holdbare løsninger kræver fokus på præcise målinger af temperatur, fugt, vandindhold, samt vindhastighed i siloen. Samtidig kom de studerende også med forslag til udstyr, der kan overvåge skadedyr.

“Jeg er imponeret over niveau og løsningerne. Det falder godt i tråd med den retning, Danish Agro ønsker at gå. Danish Agro kan ses som en solid og gammel virksomhed med en bevidsthed om, at vi skal ud og møde innovationen. Vi skal være progressive. Og at deltage i dette projekt er jo også et skridt på vores rejse,” siger Kaj Vestergaard.

Praktik en klar mulighed
Begejstringen over niveau og de studerendes seriøse tilgange til opgaven betyder også, at Kaj Vestergård ser muligheder i et praktiksamarbejde. Ikke kun hos Danish Agro, men også hos samarbejdspartneren Grainit, der blandt andet leverer cloud baseret lagerstyring via app.

Danishagro600x600

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

X
X